Ден за здравословно хранене

Ден за здравословно хранене

Ден за здравословно хранене

Осми ноември се превърна в истински празник за деца, учители и родители в детската градина. Още от зори в шестте групи на детското заведение започна приготвянето на здравословна храна.

Децата бяха запознати чрез интересни презентации с темата "Храната , която ни кара да се чувстваме добре" и сами посочиха такива храни. 

Най- малките от гр. "Мики Маус", заедно с госпожите и леля Иви си омесоха "здравословни бонбони", които са много вкусни и полезни.  Малко по -големите "детелинки " и "слънчовци" пък си направиха с радост плодов пай, гъбки, плодови шишчета и дори салата. Децата от група "Бонбон" си спретнаха вкусни здравословни палачинки, за да станат силни , опекоха си ароматни ябълки.  Най- големите от групите "Звездица" и "Смехоран" станаха "шеф готвачи" и с голямо настроение и творческо виждане си направиха забавни, здравословни сандвичи и плодови парти- хапки. Децата сами подбраха подходящите зеленчуци и си измайсториха " перфектната чиния ", а след това всеки направи презентация на творението си. И за по - забавно си забъркаха солен кекс с най- вкусните зеленчуци, за да почерпят родителите си вечерта.