Приказките оживяха в ДГ „Първи юни“ №17

Приказките оживяха  в ДГ „Първи юни“ №17

Приказките оживяха в ДГ „Първи юни“ №17

27.03.2019г.

 

По случай международния ден на театъра децата от ДГ „Първи юни“ №17 пресъздадоха  „Приказка за Катето” пред своите другарчета от всички групи.

Малчуганите  често гледат постановки на КТ“Дора Габе“ и на гостуващи трупи и така обогатяват своята култура. Днес  малките първоюнчета от подготвителните групи сами станаха актьори и се потопиха във вълшебния свят на приказките. Педагозите избраха тази съвременна история по сценарий на Теодора Вълева, в която се разказва за малкото Кате, едно от многото момиченца, които обичат да слушат приказки, но родителите им често нямат време за това. Заспивайки тъжно с книжка в ръце, детето сънува всички онези приказни герои, които са му любими. Макар и за кратко, то се пренася в един вълшебен свят, изпълнен с феи, среща Червената  шапчица, Пепеляшка и Спящата красавица, забавлява се със седемте козлета и джуджетата на Снежанка.

 С много песни, танци и актьорско майсторство в детската градина се отбеляза празника на театъра. Малките таланти завършиха с думите :

„Книжчици четете, приказки помнете,

в тях се е покрила тихо мъдростта,

смели и добрички винаги бъдете

и ще ви се случват даже чудеса!”

„Беше прекрасно!”, възкликна дете от публиката.

Това е поредно за тази година мероприятие за развиване на талантите и децата, което е част от стратегията на ДГ „Първи юни”.

Пожелаваме  на всички малки артисти да продължат да развиват своите таланти.