РАБОТНА СРЕЩА В КИПЪР

 РАБОТНА СРЕЩА В КИПЪР

РАБОТНА СРЕЩА В КИПЪР

07.03.2019

Директорът на учебното заведение г-жа Валентина Русева и учителите Петя Христова, Диана Златева и Виолета Терзиева взеха участие в четвъртата обучителна работна среща по международен проект „Емоционалната интелигентност, ключ към успеха на децата“, който се осъществява по програма „Еразъм +“ и ЦРЧР. Домакин на събитието беше НУ “ Агиа Марина“, Никозия, Кипър.

В периода от 25 февруари до 1 март 2019 г. педагозите наблюдаваха открити уроци с деца, представящи подходи и игри, свързани с емоционалната интелигентност. Правата на децата, музикотерапия, управление на гнева, разрешаване на конфликти бяха заложените теми, в които всички партньори се включиха под формата на работилнички, всяка една от които беше водена от специалисти в дадената област.

За работната среща в Кипър всички учатници от осемте държави трябваще да подготвят „Деклог на щастливото дете“, а домакините обобщиха всички  декалози и представиха един общ, извлечен от всички предложения.

По време на престоя си екипът на детската градина посети още две училища и една детска градина. Оказа се, че в Кипър децата тръгват на училище на 5 години и 9 месеца, а повечето учебни заведения са полудневни, като задължение на родителите е да си вземат децата в 13.30 часа. Детските градини са отделни адмминистративни сгради, доста от които частни, поради недостига на свободни места в държавните.

Кипър се оказа доста приветлива държава с много близки до нашата култура и традиции.

Какво предстои:

8-12 април : Видеоконферентна връзка с Полша на тема „Пролетна песен/танц“

8-11 май : Заключителна работна среща в Полша