Откриване на учебната 2019/2020 в ДГ "Първи юни" №17

Откриване на учебната 2019/2020 в ДГ "Първи юни" №17

Откриване на учебната 2019/2020 в ДГ "Първи юни" №17

16.09.2019г.

 

С вълнение 150 деца са започнали новата учебна година в ДГ „Първи юни“ №17 в Добрич, съобщиха от детското заведение.

Днес те, заедно със своите родители, педагози и приятели са отпразнували деня с песни, смях и забавни игри в двора на детското заведение.

Знаменосците на  ДГ „Първи юни“ Дария, Самуил и Деси, от четвърта подготвителна група, гордо са преминали с маршова стъпка покрай присъстващите. Вокалната група “Първоюнчета“ е отправила поздрав с песен, а при химна на детската градина педагозите и децата заедно са го запели. 

Тържеството е продължило с познати и любими песни, на които всички са танцували. Грациела от подготвителната група „Смехоран“ е успокоила най-малките деца, които за първи път прекрачват прага на ДГ “Първи юни”. Тя им е разказала колко е хубаво и весело, а учителите са ги помилвали с топлите думи: „Очакваме ви с отворени сърца, добре дошли мили, слънчеви деца!“.

Директорът на ДГ “Първи юни” Валентина Русева е поздрави всички деца, като е пожелала здраве, светлина и красота в сърцата им и много весели игри. Те започват новата учебна година с боядисана фасада на сградата и нова PVC дограма на детската градина, за което благодарят на Община град Добрич.