Детска група "Мики Маус"

Детска група "Мики Маус"

Детска група "Мики Маус"

    ГРУПА „МИКИ МАУС“

Ние "мики маусчетата" всеки ден се събираме за весели игри и интересни занимания в нашата слънчева занималня, където цари атмосфера на топлина и доброта, уют и комфорт. Радваме се, че сме заедно и сме истински добри приятели! Тук ние научаваме много важни и полезни неща - за живота на растенията и животните, за въздуха и водата, за природата и хората, за промените, които настъпват през различните сезони на годината, колко е важно за живота на хората природата да бъде чиста. Обичаме природата, игрите и заниманията в детската градина! Забавляваме се много, когато "пътуваме" в страната на математиката и опознаваме нашия роден език.Щастливи сме във вълшебния свят на приказките, разказите, стихотворенията. С радост ги заучаваме, рецитираме, драматизираме. С голямо нетърпение очакваме всеки празник. Изучаваме народните обичаи. Обичаме  да творим. Ние сме чудесни художници и конструктури. Ние "мики маусчетата" обичаме музиката - знаем много песни и танци. Запознаваме се с различни музикални инструменти. А най-добре се чувстваме, когато сме на разходка сред красивата природа!

Имаме   си много приятели от Европа, с  които обменяме опит и по този начин научаваме интересни факти за  другите народи, за техните бит, култура и език. По много международни еТуининг проекти  работим и така опознаваме света.

Детската градина е нашият втори дом, затова ние се грижим да има ред и чистота в него. Подреждаме своите играчки и  книжки. Научаваме се да спазваме правила.

  Всички ние сме задружни, помагаме си и се забавляваме през целия ден!

Ние педагогическия екип обграждаме децата с любов и внимание, и ги учим на обич, доброта и красота. Съхраняваме детското любопитство и любознателност към света и развиваме изследователски дух – да търсят, откриват, намират, разбират....

Стимулираме инициативност, самостоятелност и творческа активност, развиваме интелект и креативно мислене. Учим децата на етикет, добри маниери и култура на общуване, възпитаваме отговорност, добродетели и ценностна система. Откриваме таланти и чрез изкуството обогатяваме духовния свят на децата, преоткриваме красотата на човешките взаимоотношения в общуването, за да живеем в хармония и толерантност.

Родителите са наши приятели и са винаги до нас във всяко начинание, когато вървим ръка за ръка, когато сме партньори и си имаме доверие един към друг децата ни ще растат щастливи, спокойни и безгрижни!